Krämig fiskgratäng med räkor!

Detta bjöd vi på när min mamma var förbi på middag idag..riktigt enkelt och gott!!
Receptet räcker till ca 4 normal portioner
Ingredienser:
- Ca 400 g alaska pollock(torsk går oxå bra)
- Ca 200 g frysta räkor
- Ca 200 g valfria frysta grönsaker( Broccoli blir godast)
- 3 msk mjöl
- 1 grönsaksbuljong
- 4 dl mjölk
- 50 g smör eller margarin
- 1 krm salt
- 1 krm svartpeppar
- 1 krm cayenpeppar
- 3-4 dl riven ost ( Beror på om man gillar mycket ost som jag:)
- Sätt ugnen på 225g
- Lägg fisken i en ugnssäker form och använd hälften av saltet och hälften av svartpepparn till att krydda fisken med..ställ sedan in fisken i ugnen och grädda i ca 20-25 min beroende på ugn
- Medan fisken är i ugnen börjar du med att göra en sås genom att smälta margarinet i en kastrull på hög värme..när smöret smält lägger du i grönsaksbuljongen i smöret och låter den smälta ner i smöret medans du rör om..därefter häller du i mjölet och rör om tills det blandats ordentligt med smöret..häll sedan i mjölken, cayenpepparn och resten av saltet och svartpeppar och rör om tills det kokat upp till en tjock sås
- När fisken är klar tar du ut den och heller bort eventuell vätska som kommit till
- Häll sedan över räkorna , grönsakerna och den tjocka såsen på fisken..strö till sist över osten och grädda fisken i ugnen på 225g ca 30 min eller tills den fått en fin färg!
Tips! Servera med ris det tycker jag är godast med potatis går även lika bra!
Kommentarer
Trackback